Blogs,  Mijn wedstrijddag

MIJN WEDSTRIJDDAG: Selectiewedstrijd 13 oktober

Ik ben een beetje laat, maar toch wilde ik nog even verslag doen van onze eerste selectiewedstrijd van dit binnenseizoen!
Deze hebben we zondag 13 oktober verreden, en voor onze kring betekende dat een wedstrijd bij de Nijgraaf te Westervoort. Ik moest de dag ervoor werken en ik had ’s avonds nog een verjaardag, dus er was weinig tijd om echt te stressen voor de proeven. Dat was eigenlijk best fijn šŸ™‚ Ik moest alleen dus wel flink plannen om alles op tijd klaar en schoon te hebben.

De volgende ochtend moesten we rond 10:00 in de ring verschijnen. Mijn moeder heeft gevlochten, ze vindt dat leuk om te doen en ze is sneller en handiger dan ik (oeps..). Dat scheelde ’s ochtends, omdat ik daardoor de rest kon inpakken. Kid was heel ontspannen en vond het vooral heel gezellig, dat getut in de stal!

Met het losrijden was de baan rustig. Ik vind dat zelf altijd wel fijn, dan kan ik echt even focussen op het paard en de wedstrijd. Nu hadden we dus ook genoeg ruimte om lekker los te werken. Je kon merken dat Kid de wedstrijden leuk vond en kende, ze was actief en lekker ontspannen! Ik was zelf een beetje zenuwachtig, maar omdat Kid rustig was kon ik het goed laten gaan. Wel was ik benieuwd hoe ze zou reageren, als ze ineens alleen in de dressuurring moest lopen.

Daar had ik me echter geen zorgen over hoeven maken! Wat een showbal is dit paard zeg! Ze zag de witte hekjes en begon direct nog iets meer te showen dan ze al deed. Natuurlijk maakt dat de proef wel een stukje makkelijker, zeker ook om zelf te ontspannen. Ik vond zelf dat er nog wat kleine verbeterpuntjes in de proef zaten, zoals het sluiten tijdens de galopovergangen en mijn eigen subtiliteit qua hulpgeving. Toch was ik over de eerste proef zeer tevreden.

De tweede proef was ook fijn, Kid bleef actief maar ik werd zelf wat slordig. Dat was zonde, maar goed om te onthouden voor de volgende keer! Ik werkte de oefeningen niet zo af als ik had kunnen doen, dus dat is een verbeterpuntje. Toch was ook deze proef fijn te rijden en genoot ik van de wedstrijd.

Na de tweede proef had 1 van de andere amazones mijn punten voor de eerste proef al voor me gepakt.
“Wat een bak punten heb je meid!” Ik was natuurlijk heel benieuwd, maar het briefje ging eerst alle supporters aan de rand langs en iedereen werd mega enthousiast. Ik wist echter nog steeds niks… En waarom was iedereen zo enthousiast? De score: 220 punten! Oftewel 73.33% in de L1. Bizar gewoon. Dit is namelijk ook gelijk mijn high-score! *doet een dansje*

Natuurlijk was ik dolblij en kreeg Kid iets extra lekkers toen ze in de trailer stond. Nu was het wachten op de score voor de tweede proef… en je bedenkt het niet, maar ook deze proef scoorde ik 220 punten! Ondanks het feit dat ik deze proef minder fijn vond qua netheid, vond de jury het wat gedurfder gereden. Daarom kwam ik twee keer op dezelfde score uit.

Met deze monsterscores kreeg ik twee keer een eerste prijs mee naar huis. We mochten prijzen uitzoeken, dus ik heb een zak met voer en de NAF Warming Wash meegenomen. Over deze Wash komt binnenkort een leuke review online! Ook sta ik nu nog 1e in de kringselectie. Natuurlijk hoop ik dat dat zo blijft, maar we moeten wel een beetje reĆ«el blijven… volgende keer duimen dat het net zo goed gaat!

De volgende selectie is 2 november, dan zal ik weer een blog schrijven over de wedstrijd. Stay tuned, er komt een leuke winactie aan!

Liefs,
Anne

Losrijden 13 oktober

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *