Trainingsdagboek

TRAININGSDAGBOEK: 24 september tot 1 oktober

Mijn eerste trainingsdagboek! Ik zal elke woensdag een trainingsdagboek voor de week ervoor bijhouden. Voor de wedstrijden komt een aparte blog!

Training 1: dinsdag 24 september

Ik heb vandaag in de grote binnenbaan gereden op de stal waar Whizkid (nu nog) staat. Omdat het snel donker wordt en de buitenbaan daar op stal geen verlichting heeft (ja, echt) gaat iedereen na 5 uur binnen rijden. Dat betekende helaas voor ons dat de helft van de baan bezet was voor de springles, en dat we met meerdere combinaties in een gewone 20×40 baan trainden. Mijn eigen trainer, oftewel mijn vader, was mee en de eigenaresse van Kid was ook aanwezig.
Omdat we steeds op hetzelfde bit gereden hadden, wilden we een ander bitje proberen dat iets anders in de mond lag. Daar heb ik dus een uur mee gereden. Ik vond zelf dat ze lekker actief was, al valt ze soms in de wendingen wat terug en moet ik daar echt wel blijven drijven! Het andere bitje was een minder groot succes, ze stak regelmatig haar hoofd omhoog en soms was het lastig om de buiging er in te houden. Maar ze werd niet vervelend, ze bleef netjes doen wat ik vroeg en daar was ik erg blij mee.

Mijn doel voor de volgende training is een aantal oefeningen uit de proef oefenen!

Training 2: donderdag 26 september

We hebben ook vandaag weer in de binnenbaan gereden. Deze keer was ik alleen, mijn vader en Kid’s eigenaresse moesten allebei zelf lesgeven. Nu was gelukkig de hele baan vrij (en die is groot!), zodat iedereen de ruimte had om voor zichzelf de oefeningen te kunnen rijden. Ik heb dan ook wat lijntjes uit de proef al geoefend, zoals wijken voor het linker- en het rechterbeen, door een S van hand veranderen, aandraven op de AC-lijn en halsstrekken op de diagonaal.
Vooral het laatste vind ik lastig, Kid pakt graag de lengte in haar hals dus haar hals rond naar beneden begeleiden is erg belangrijk! Na een paar keer oefenen ging dit echter een stuk beter, daar was ik echt blij mee. Voor deze training heb ik dus mijn doel behaald *party*

Mijn doel voor de volgende training is activiteit behouden in de oefeningen!

Training 3: maandag 30 september

Vandaag heb ik voor het eerst op Kid gereden in onze eigen baan! We hebben haar zaterdag opgehaald en wilden haar eerst even laten wennen op stal. Mijn broertje trainde samen met mij, hij is zich aan het voorbereiden op het Z1. Helaas loopt zijn paard het lekkerste met de sporen waar ik Whizkid mee reed… dus ik heb eerst met andere sporen gereden.
Kid was heel erg relaxed en superbraaf, ondanks de natte bak en de onzichtbare (maar hoorbare!) varkentjes van de buren. Super dus! Echter had ik nu vrij kleine spoortjes aan en was de bak zwaar, dus de activiteit was minder aanwezig dan ik had gehoopt. Dit keer het doel dus niet helemaal gehaald, maar volgende keer beter!

Mijn doel voor de volgende training is ontspannen kunnen rijden op vreemd terrein.

Training 4: dinsdag 1 oktober

Deze keer zijn we voor het eerst samen naar vreemd terrein geweest! We hebben getraind in de baan van onze vereniging. Net als gisteren heb ik met mijn broertje getraind, hij reed in een 20×60 baan dus ik ook. Mijn vader was mee om ons te helpen.
Ook nu ging het heel goed in een nieuwe baan! Ik vond het zelf een beetje spannend omdat ik niet wist hoe Kid zou reageren, maar ze was weer lekker ontspannen. Omdat ik nog steeds met de kleine spoortjes reed, liep ze nu ook weer vrij rustig. Mijn nieuwe sporen zijn gelukkig besteld dus dat komt goed!
We hebben onze proef geoefend, de L1-proef 7 voor komende zondag. Wel in een 20×60 baan, omdat die er nog stond voor mijn broertje. Dat was best even lastig met sommige oefeningen, maar over het algemeen ging de proef best wel vloeiend en daar ben ik bijzonder tevreden over. Wel moet ik eraan denken dat ik de hoeken goed door blijf rijden!
Voor deze training is zeker mijn doel behaald.

Mijn doel voor de volgende training is Kid actief kunnen houden in de oefeningen en de hoeken goed gebruiken.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *